Ciorba de fasole pastai cu chisatura

de biancas76 in Ciorbe, 23 Iul 2010 | 7450 vizualizari

 

Ce e chisatura? Se face in zona Sebes, judetul Alba, bunica mea ne facea vara cand eram copii ciorba cu chisatura. Se taie cateva bucati de slanina si se maruntesc bine bine cu un cutit, dupa care se adauga patrunjelul si se toaca impreuna tot cu cutitul pe un carpator (dog ii spunem noi). Aceasta chisatura se adauga in ciorba la sfarsit, se mai da un clocot si e gata ciorba.
Ii da o aroma deosebita gustul de slanina afumata.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fasole pastai
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • o jumatate telina
  • o jumatate legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii slanina
  • 750 ml bulion (sau rosii proaspete ca tot e sezonul)
  • sare, delikat
  • 6 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai cu chisatura:

Fasolea se curata si spala si se taie in 3 bucati. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga treptat morcovul taiat rondele pe jumatate si telina. Se calesc pana devin moi, se adauga fasolea si se acopera cu apa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand e aproape gata se pregateste chisatura (cum am scris mai sus)- se toaca slanina marunt impreuna cu patrunjelul frunze si se adauga in ciorba. Adaugam si bulionul si lasam sa dea in clocot. Se condimenteaza dupa gust cu sare si delikat si se adauga cei 6 catei de usturoi.
Se serveste calda impreuna cu paine (cu ceapa am avut noi). Noi mai punem cate o lingura de smantana ca asa ne place:)

O ciorba rapida si delicioasa.
Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se poate pune in loc de  slanina kaizer sau costita afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai cu chisatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

biancas76 1

23.07.2010, 23:34

Da, da fetelor...este pentru toata lumea

burdulea56 1

25.07.2010, 15:46

Bianca, in zona aceea a judetului Alba mi-am petrecut si eu vacantele copilariei, intrun satuc langa Blaj, cunosc gustul inconfundabil al chisaturii, imi placea foarte mult, intinsa pe paine buna de casa. 5 furculite pt aceasta ciorba gustoasa.

Cris2711 1

12.03.2011, 11:15

buna tare ciorba ta ,mi-am petrecut copilaria in alba si sibiu si cunosc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec (Avgolemono)